nedelja, 17. oktober 2010

Še en delovni teden...

Prejšnja nedelja... treba se je bilo naspati po napornem petku in soboti, popoldne pa spet miting z Inger. Šle sva pogledat Singelton park, ki je kar precej velik, poleg ene izmed univerz v Swansea-ju. Lep parkec... Nato pa mimo številnih stavb, ki so v sklopu univerze - različni oddelki, lepi in novi študenstki domovi, ogromen šotor - noter pa ogromno pločevink - upam, da nisem zamudila kakšnega dobrega koncerta :) Nato pa do plaže... Ta del je precej lepši od plaž na vzhodnem delu Swansea-ja. Ker je bil lep dan, je bilo na plaži polno mladih - nekateri so igrali ragbi, drugi kriket, nogomet, polno psov na sprehodu, ... To mora bit res super, da imaš poleg tako blizu faksa en super park, pa še ogromno plažo... Ne vem, če bi meni uspelo biti na veliko predavanjih - no ja, verjetno je dež glavni krivec, da vseeno hodijo. :)





Ponedeljek je bil bolj na "off" - v bistvu sem se šele ta dan res končno naspala, uredila in pripravila stvari za šolo, šla malo v center po trgovinicah, cunje so se mi končno po štirih dneh(!) posušile... Ja, tukaj imamo tak pralni stroj, da centrifuga ne dela in moram po pranju vsako cunjo dobro otisniti, ker kar teče od njih, ko jih daš ven iz pralnega stroja. Posledično tudi sušenje traja zato nekoliko dlje, sušilnega stroja pa žal ni. Pol moram pa že skoraj višjo matematiko uporabljat, da izračunam, kdaj moram dat prat cunje, da bom imela vsaj čistih spodnjih hlač in nogavic zadosti... ;)


Torek v Abercrave-u... Sreda in čertek pa v Coelbrenu. Zato sem iz torka na sredo in iz srede na četrtek prespala pri Janet. Tale moj kovček za ročno prtljago je res uporaben. Cunje, toaletni pripomočki in moj računalniček... Ravno prav, pa še na koleščkih, ...
V sredo sem jih pri krožku slovenščine učila šteti po slovensko, pa še na hodnik sem jim obesila plakat s privlačno oblikovanimi številkami in poleg zapisanim slovenskim izrazom. Poleg tega je skoraj zastrašujoče, da jim gre slovenščina skoraj bolje kot valižanščina! Ja, to niso moje besede, da ne bo pomote... To je rekla Janet. Verjetno bi otroci rekli, da je slovenščina "itak čist izi-pizi" - ja itak... Dokler se ne bi začeli učit slovnice...
V četrtek so imeli kot nekakšen tehniški dan (v bistvu popoldanski del dneva). Učili so se o vzvodu in zato so izdelovali različne modele iz lepenke... Jaz sem si zamislila in izdelala modelčke, to je bilo sploh super, malo ustvarjanja in preizkušanja, če deluje... :) Najprej sem delala z razredom od Susan (ker je bila odsotna). Trije tamali, stari pet in šest let. Vsi res simpatični... :) Bili so čisto navdušeni, ko sem jim pokazala dva modelčka (enega fantka in eno punčko), ki premikata oči. Vsi so se z veseljem lotili dela, jaz pa sem jim pomagala. Nato sem delala s "tavečjimi", zanje sem si sama izmislila in izdelala model opice, ki premika roke, ko ji dvigneš glavo, Janet pa jim je natisnila še nekaj drugih primerov iz knjige. Vendar so se vsi lotili opice - itak. :)

Slavna "fast food made" (omenjam zato, da ne bo kakšnih komentarjev, da bi tole lahko izdelala lepše in boljše - vem!) opica:



V četrtek po pouku pa spet nazaj "domov" v Swansea in naj se vikend začne... :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar